Adhara centar za Nutricionizam i Ayurvedu

 
Adhara centar za Nutricionizam i Ayurvedu

O nama

Adhara centar temelji se na holisti─Źkom pristupu zdravlju, a kroz razli─Źite grane znanosti svakom pojedincu pristupa individualno. Cilj centra je da kroz nutricionizam, fitofarmaciju (znanost o ljekovitim biljkama), znanje iz medicine, ayurvedsku medicinu, prilago─Ĺene treninge i yoga terapiju te posebne tretmane na tijelu svakom pojedincu ponudi najbolje mogu─çe rje┼íenje za njegove zdravstvene tegobe i/ili ponudi prevenciju za mogu─ça oboljenja.

Voditeljica centra, mr.sc. Irena ┼ávenda, kroz dugi niz godina stjecala je znanja iz navedenih podru─Źja te ih sve objedinila u centru u jedinstven i cjelovit program. Kroz svoj rad sa klijentima te┼żi prirodnim rje┼íenjima, a njihovo tijelo, duh i um stavlja u sredi┼íte kako bi se u potpunosti prepoznale pojedina─Źne potrebe svakoga.

U sklopu ovih ideja i djelovanja u Adhara centaru za ayurvedu i nutricionizam mo┼żete prona─çi slijede─çe:

 1. FITO ÔÇô NUTRI ORDINACIJU,
 2. prilago─Ĺenu izradu PROGRAMA PREHRANE,
 3. TRETMANE kod razli─Źitih bolesti,
 4. grupne i individualne TRENINGE,
 5. programe za REGULACIJU TE┼ŻINE i 
 6. drugo.

Tko je mr. sc. Irena Švenda?

Mr. sc. Irena ┼ávenda, B. Sc. in Ayurveda, mag. nutricionizma., mag. ing. bioproc. in┼ż., fitoterapeut, yoga terapeut

Nutricionizam, ayurveda, ljekovito bilje, kretanje i bivanje u prirodi inspiriraju me u privatnom i poslovnom ┼żivotu. Cilj mi je znanje i svjesnost o pravilnom, zdravom i lijepom ┼żivotu putem prehrane, ljekovitog bilja (fitoaromaterapije), ayurvede,  yoge, kretanja kroz prirodu te osvje┼ítavanja sebe i svojih potreba, prenijeti na one koji su za to spremni, kroz rad sa pojedincima, edukativnim ustanovama i tvrtkama.

Izazov je po─Źeo nakon srednje ┼íkole kada je trebalo upisati fakultet. Na listi se na┼ílo 8 fakulteta, preko farmacije, biokemije, nutricionizma do psihologije i ─Źiste kemije itd. Kasnije sam shvatila za ─Źime sam tragala ÔÇô ÔÇťsve u jednomÔÇŁ, ┼íto sam najvi┼íe prona┼íla u dubokoj Ayurvedi, te kroz razli─Źita obrazovanja koja su me oblikovala u osobu sa znanjem koje danas posjedujem. Hvala vam svima, posebno roditeljima, svim prekrasnim mentorima koji su mi pomogli da prokr─Źim svoj put! U┼żivam u njenu!

Moja osnovna obrazovanja koja objedinjavam u svom radu:

 • Mr. sc. (magistra znanosti) ÔÇô poslije diplomski znanstveni magisterij iz nutricionizma
 • B.Sc. of Ayurveda ÔÇô ─Źetvrerogodi┼ínjii studij iz Ayurvede + praksa uz mentorstvo ayurvedskih lije─Źnika u klinikama u Indiji
 • Mag. nutricionizma ÔÇô Zavr┼íena visoka stru─Źna sprema: Prehrambeno-biotehnolo┼íki fakultet u Zagrebu,  smjer 1.
 • Mag. ing. bioprocesnog in┼żenjerstva ÔÇô Zavr┼íena visoka stru─Źna sprema: Prehrambeno-biotehnolo┼íki fakultet u Zagrebu,  smjer 2. /godinu dana kasnije
 • Fitoterapeut ÔÇô zavr┼íeno nekoliko te─Źajeva za obrazovanje odraslih, Centar Cedrus ÔÇô Stribor Markovi─ç i ustanova Galbanum za obrazovanje odraslid
 • Yoga terapeut ÔÇô Karnataka, Indija (Yoga and Ayurveda Institute)
 • V. gimnazija (prirodoslovno-matemati─Źka), Klai─çeva 5, Zagreb

Što je Ayurveda?

Ayurveda je najstariji poznati sustav medicine, star preko 5000 godina, a danas sve vi┼íe istra┼żivan posebno u podru─Źju prevencije bolesti i ve─ç nastalih kroni─Źnih oboljenja. Predstavlja holisti─Źki pristup medicini koji objedinjava znanje o terapijskom djelovanju prehrane, biljaka, minerala, ulja, masa┼ża, vje┼żbi (yoge) i marma to─Źaka na tijelu. U lije─Źenju i prevenciji sagledava um i tijelo, a pojedincu pristupa cjelovito.

U lije─Źenu ayurvedska medicina detaljno razlikuje preko 500 biljaka kojima to─Źno zna kvalitetu te primjenu. Ayurvedska dijagnostika postavlja se metodom upashaje ÔÇô promatranja simptoma tijela i uma, te pulsnom dijagnozom (opipavanjem bila ne nekoliko mjesta na tijelu).

Ayurveda u svom sustavu razlikuje 6 stupnjeva bolesti, od ─Źega je 6. stupanj onaj u kojem konvencionalna medicina otkriva bolesti. Isto joj ostavlja veliku mogu─çnost u ranijem otkrivanju poreme─çaja i tretiranju u stadijima prije postavljanja dijagnoze u konvencionalnoj medicini.


Vi┼íe od Adhara centru i programima pro─Źitajte OVDJE

 
GALERIJA SLIKA
Ahara-irena-svenda-nutricionist-300x450 Tjedne-radionice-kuhanja-727x409 Adhara-logo-v4
  VerVita preporu─Źuje