Sokovnici VerVita PRO i VerVita Elite

 

Napomena za vlasnike juice barova koji uporno ostaju pri jeftinim centrifugalnim sokovnicima i mjesečno bacaju vreće nedovoljno iskorištenog mokrog otpada skupog voća u smeće, a da ni ne znaju koliko imaju nezadovoljnih mušterija koji neće ponoviti narudžbu lošeg centrifugiranog soka...  cijenjeni vlasnici, ne dižite cijene i digitron u ruke i izračunajte veću zaradu ako je iskoristivost sokovnika na hladno prešanje prosječno 20% veća, cijeđenje brže, recepata više, a time i angažiranost konobara za izradu soka upola manja, a stalnih mušterija koje piju odličan sok bar 2-3 puta više!!!  

 

Svi mi koji redovito pijemo hladno prešane sokove i znamo taj okus a dođemo u juice bar koji ima centrifugu, često ćemo radije popiti kavu i vodu nego loš centrifugirani sok, jer naše nepce od soka očekuje samo najbolje. U juice baru imati centrifugalni sokovnik je isto kao i u caffe baru imati loš aparat za kavu... forma postoji no ako je sadržaj loš mušterije su nezadovoljne i u lokal će ponovo dolaziti samo radi drugih razloga, ali nikad radi dobrog soka.  Sa hladno prešanim sokovima na VerVita PRO sokovnik, vaše mušterije ne da će biti zadovoljne, nego prezadovoljne jer će sok uvijek mirišati i kušati na još i ponovo i u lokal će se dolaziti uvijek i ponovo na okrepu svježim vitaminskim bombama! 

Kapacitet izrade: cca 10 litara soka / 30min
Vrijeme rada: kontinuirano 30min

VerVita PRO i VerVita Elite sokovnici se preporučuju za ugostiteljske objekte koji izrađuju do cca 100 sokova na dan. 
Za veći kapacitet izrade preporučuju se dva sokovnika ili sokovnik VerVita Chef s kapacitetom izrade 40l/h te neograničenim kontinuiranim vremenom rada (24h/dan)

Možda VerVita PRO ne izgleda na prvi pogled kao tipičan sokovnik za ugostiteljstvo, ali nema ni tipičnu cijenu velikog metalnog profesionalnog centrifugalnog sokovnika od 2000€.  Na dobroj lokaciji i uz dobru reklamu isplatit će svoju razumnu cijenu manju od 500€ za par tjedana.  Nedavno smo snimili brzinski test VerVita PRO u kom smo za 2 minute iscijedili pune 3 litre soka pola naranča pola ananas, sve kako bi video snimkom (uskoro na našem you tube kanalu) demantirali tvrdnje nekih ugostitelja (onih koji nemaju VerVita PRO i imaju centrifugu ili citrusetu) kako je taj naš "mali" sokovnik prespor za njihov lokal.

Mehanizam samočišćenja - nakon korištenja kroz sokovnik pustite oko 1l vode dok još radi te ga ugasite. Tako može stajati do idućeg korištenja. Nije ga potrebno prati nakon svake izrade soka! 

Kuvings Silent Juicer vs High Speed Juicer

 

Navodimo jedan običan ničim poseban dnevni primjer iz našeg života... odlazak jednog jutra dana pola našeg osoblja u dnevnu opskrbu u elitni shopping centar u Zg, gdje smo nakon kupovine sjeli u ugledni lokal na terasu na sok i zasluženu pauzu i čašicu razgovora.  Na zidu velika reklama za cijeđeni sok... na stolu šareni letak za sokove... i ajde da kad smo već tu da vidimo kako to drugi rade sok...  Dakle... naručeni sok od ananasa jabuke i naranče (dobiven na jeftinu centrifugu) bio je totalno razočaranje... boja soka je bila oksidirano siva od jabuke, sive pjene je bilo 2cm i nije nestala niti nakon miješanja slamkom, previše leda za ukupno (s ledom) 2dl skupog soka, a ananas je imao umjetnu okusnu notu "šećerno slatkog sirupa iz ananas konzerve".   Naše izvježbano nepce doživjelo je totalno razočaranje... i emotivnu prevaru radi koje u taj lokal ubuduće sigurno nećemo sjesti radi soka, ali niti radi neke buduće kave koja im je vjerojatno OK... jer kako smo sa cijeđenim sokom bili potpuno razočarani - prvi naš dojam ujedno je jednoglasno bio i naš zadnji dojam u tom lokalu.

Iz dana u dan sve je veći broj sokoljubaca koji iskustveno znaju što je dobar sok, i takve goste ugostitelji mogu pridobiti samo i jedino sokovima dobivenim hladim prešanjem.  Nikako drugačije. 

Svježi sokovi

Hladno prešani sokovi u usporedbi sa cijeđenim sokovima na običnu centrifugu isto su ono što je izvorno vrhunsko vino s geografskim porijeklom prema onom što se nekad zvalo zagorski delanec (kiseliš). Jednostavno neusporedivo... pouka svima nama kad bivamo obični gosti u lokalima i poželimo popiti sok... tražimo isključivo hladno prešane sokove od konobara pa makar on pojma nemao što to znači, prigovarajmo na račun pjene ako je ima, prigovarajmo na otužnu boju iz centrifuge, prigovarajmo na vodenasti sok, na račun previše leda a premalo soka, tražimo samo najbolje i budimo dosadni i uporni sve dok se nešto ne promijeni u ponudi našeg omiljelog lokala (ili promijenimo lokal) jer samo tako ćemo najbolje jednom i dobiti u naše čaše! 

 

Potražnja rađa ponudu... za 5 godina... do 2020 na svakom uglu će neko negdje prodavati sok dobiven hladnim prešanjem... do 2020 centrifuge će izumrijeti jer će voće postati preskupo da bi se olako uništavalo u jeftinim centrifugama koje će se tada dijeliti gratis pri kupnji 20-tak kila voća.  Iza te tvrdnje u potpunosti stojimo.  Kad smo pokrenuli VerVitu 2009 i doveli prve sokovnike za hladno prešanje u Hrvatsku, sok se cijedio na citrusetu tek u svakom dvadesetom lokalu i to samo od naranče, a za hladno prešanje nije se ni znalo što je to.  Danas... 2014... nakon samo 5 godina barem svaki drugi lokal cijedi pretežno naranču na citrusetu, mnogi lokali su proširili ponudu na ostalo voće i povrće i cijede na centrifugu ali bez prevelikog uspjeha proširene ponude (radi centrifuge), dok hladno prešanje postaje standard kvalitete.  Još uvijek rijetki lokali se educiraju, specijaliziraju, shvatili su gradivo sokova i uočili trendove hladnog prešanja sokova.  Ti lokali danas u  2014 prodaju na stotine velikih porcija soka svakodnevno pretežno stalnim nasmijanim gostima koji opet dovode svoje novo društvo na odlične sokove i time promet tih lokala nezaustavljivo raste iz godine u godinu... treba li reći da ti lokali rabe isključivo sokovnike na hladno prešanje???  Jeste li dohvatili poantu???  Nije pitanje hoće li, nego je samo pitanje kada će hladno prešani sok postati "MUST HAVE" za svaki lokal baš kao što je to danas npr. dobra kava.  Tada će centrifugalni sokovnici  postati smiješno zastarjeli baš kao što su nam danas čudni i smiješni oni "debeli" katodni televizori sa odvojenim digitalnim prijemnicima koji su nam prije nepunih 8 godina bili skoro pa jedini ekrani koje smo tada gledali...

Garancija na motor za komercijalnu upotrebu: 3 godine uz obavljen redovan godišnji servis.

Uz naše dugogodišnje iskustvo sa sokovnicima letvica za ono što sokovnik i sok mogu biti postavljena je vrlo visoko u 2014.   Hrvatska je bila među prvim zemljama u EU koja je ovaj model Kuvings sokovnika B6000, kod nas nazvanog VerVita PRO sokovnik imala u ponudi.  Postavili smo u 2014 potpuno novi standard vrhunskog uređaja primjerenog i za kućnu i za profesionalnu upotrebu.  Za obitelj izvor zdravlja, za ugostitelje magnet za goste (izvor zarade).  Može li bolje od VerVita PRO?  Naravno da može, ali ne danas i ne sutra, jer danas i sutra bolji sokovnik od VerVita PRO nije moguće naći...  Ali u nekom prekosutra, kad korejanci ono što je danas najbolje naprave i još boljim, prvi ćemo za vas unaprijediti našu ponudu sokovnika.

VerVita potpisuje samo najbolje!

VerVita webshop

 
VIDEO GALERIJA
Kuvings WHOLE Slow Juicer (Big Mouth Innovation) - Official Video : Best Juicer  B6000
  Profesionalni sokovnici i blenderi - HORECA