Radionice i događanja u srpnju!

 

Povodom obilježavanja 9. rođendana VerVite u srpnju smo pripremili brojne zanimljive radionice i predavanja! Sve će se odvijati u prostoru VerVite na adresi Lanište 1f, Zagreb.

KARTA I UPUTE KAKO DO NAS ->

Zbog ograničenog broja mjesta obavezno najavite vaš dolazak na 01/3456-764; 095/5545-206 ili prodaja@vervita.hr ili ispunite obrazac za prijavu s desne strane!

 

 04.07.2018., od 17:30 - 19:00h 

 ZELENI SOKOVI 

Predavač: Jelena Tomašević

Radionica je koncipirana tako da vam objasnimo zašto i kako zeleno - a sirovo u prehrani... kako funkcionira naše tijelo kada uvedemo tu vrstu obroka i što u tom razdoblju možemo očekivati.... imamo iskustva poboljšanja raznih zdravstvenih problema, pa ćemo odgovoriti i na ta pitanja i dati primjere.
Kako pripremiti sok, gdje nabaviti namirnice... degustrirati ćete sokiće i vidjeti da je priprema jednostavna i može svaki vaš dan učiniti lakšim i jednostavnijim.

Zeleni je sok meni osobno otvorio vrata osjećaju zdravlja i poletnosti u tijelu... počelo je korak po korak i preraslo u ovo što danas možete vidjeti kao restoran i cijelu priču oko prehrane i podrške svima koji imaju pitanja i nedoumice, a kao isključiva podrška i pomoć da živite svoj život sretniji i zdraviji. Sve je započelo 2011. i uz mnogo dostavljenih sokova danas i veliki broj radionica mogu s ponosom reći da znamo kako spraviti fini Zeleni sok smile

Preporučena donacija: 50kn

www.simplegreenbyjelena.com

 

 05.07.2018., OD 18:00 - 19:30h 

 LJUBAV LIJEČI 

Predavači: Bruno Šimleša i Ljiljana Pranjić

BRUNO ŠIMLEŠA Ovo je priča o superženi, mojoj hrabroj prijateljici koja već 17 godina pobjeđuje rak.

- Kao terapeut mogu bolje razumjeti ljude, shvatiti kroz što prolaze i pomoći im da nakon dijagnoze vrate kontrolu nad svojim životima. Oslonac i osjećaj sigurnosti je najvažniji za oboljele - navodi Bruno i dodaje da rak, iako dominatno ženska bolest, itekako pogađa i muškarce.

O tome koliko sam vremena proveo na odjelima onkologije u bolnicama po Hrvatskoj znale su samo moja supruga i najbolja prijateljica, sve dok me nisu ‘raskrinkale’ moje drage prijateljice iz Udruge Sve za nju.

LJILJANA PRANJIĆ U mojem životu karcinom je već dugogodišnji suputnik. Prošla sam sve faze: od negacije da se to meni dogodilo prije 17 godina do sadašnjeg potpunog prihvaćanja. Na svoju bolest  odabirem gledati kao na poklon. Pametnija sam, dublja, bolje posložena. Na isti način razmišljam i o svome tijelu i promišljam u čemu se sastoji ženstvenost, što čini mene kao ženu…

Ljiljanu s Brunom, kojega je upoznala preko njegovih knjiga i tečajeva o ljubavi i životu, veže još jedna čvrsta veza - zajednička borba protiv te opake i zloćudne bolesti. Bruno Šimleša godinama je bio uz nju, odlazio s njom na kemoterapije, kod onkologa, držao je za ruku i brisao njezine suze kada je dobila loše nalaze, vozio je u Split na pregled, pa čak i platio put do Barcelone, gdje je išla po drugo mišljenje koje je, kako se poslije pokazalo, bilo krucijalno za njezino izlječenje.

Predavanje je na bazi donacija - sav prilog koji prikupimo donirat ćemo udruzi žena oboljelih i liječenih od raka ''SVE za NJU''

Žiro račun za donacije udruzi ''SVE za NJU'': Zagrebačka banka: HR5523600001102016768

 

 11.07.2018., od 17:30 - 19:00h 

 ZDRAVLJE IZ OTOPINE JODA 

Predavači: Jadranka Dugina Vrhovec i Vesna Barišić, dr. medicine, specijalist internist

U Hrvatskoj je odnedavno prisutan jedinstven proizvod na bazi joda – Jadrankina otopina, kojeg je kreirala i patentirala Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec.

Jod je esencijalni mineral u ljudskom organizmu odgovoran za sintezu hormona štitnjače, koja  koristi jod za proizvodnju hormona, koji su pak ključni za metabolizam i sintezu proteina i rast. Pored svega, jod je neophodan za pravilan razvoj mozga i moždanih struktura u prenatalnom periodu, a nedostatak joda u trudnoći može prouzročiti nenadoknadive posljedice na novorođenčad, kao što su loše motoričke i kognitivne funkcije; njegov se nedostatak kod trudnica direktno povezuje i s mentalnom retardacijom kod djece.

Jod je od iznimne važnosti za žensko reproduktivno zdravlje, te je on u brojnim znanstvenim istraživanjima potvrđen kao univerzalno primjenjiv u pomoći pri prevenciji, ali i kao podrška u oporavku od brojnih zdravstvenih teškoća poput HPV virusa, policističnih jajnika, karcinoma dojke i grlića maternice i drugih srodnih bolesti. Također, uz redoviti unos joda, žene često  mogu riješiti probleme s izostancima ovulacije, ali i neplodnost.

Jadrankina otopina pokrenula je pravu lavinu interesa za njezino korištenje, a Jadranki u potpunosti preokrenula život – uz vlastiti zdravstveni oporavak kojeg je doživjela, Jadranka je svoj život odlučila posvetiti svojem novom poduzetništvu – proizvodnji Jadrankine otopine.

Predavanje je besplatno! Svi polaznici predavanja mogu ostvariti poseban popust na jadrankinu otopinu!

Više pročitajte na web stranici:

www.jadrankinaotopina.com

 

 12.07.2018., od 17:30 - 19:00h 

 ZELENARIUM DRUŽIONICA - ''SIROVA HRANA NA GODIŠNJEM ODMORU'' 

Predavač: Tina Uglješić

Nakon jako ugodnog i pozitivnog druženja na temu Kako uskladiti sirovu hranu i obitelj, odmah smo dogovorili novi datum i novu temu za srpanj. 

KOME JE DRUŽIONICA NAMIJENJENA: Bez obzira na to jeste li tek na početku u svojoj promjeni prehrane ili o njoj tek razmišljate ili ste možda već iskusni višegodišnji sirovojelacsvi na ovim družionicama nađu svoje mjesto i sviđa im se koncept druženja i razmjene znanja i iskustva. Nije uvjet da ste polaznik neke od radionica ili Male škole Zelenariuma.

Cijena: 80 kn (PDV uključen). U cijenu je uključena i sirova hrana za degustiranje (još nisam smislila što). Ako želite, slobodno donesite nešto što ste sami pripremili.

Prijaviti se možete na stranici Zelanariuma: http://zelenarium.com/zelenarium-druzionica-sirova-hrana-na-godisnjem-odmoru-12-7-2018-zagreb/

 

 18.07.2018., od 17:30 - 19:00h 

 PREDAVANJE O MAGNEZIJU 

Predavač:  Slaven Marelja

 

Magnezij je jedna od rijetkih iznimaka i mineral koji gotovo sigurno fali svakome, s obzirom na prehranu i način života većine ljudi danas. 

Magnezij je odgovoran za više od 350 reakcija u tijelu, a zbog ekoloških promjena (kiše, umjetna gnojiva, osiromašenje tla) u zadnjih 100 godina udio magnezija u zemlji i tlu zapanjujuce se smanjio. Zbog toga je i sve manje magnezija u hrani, a sa manjkom magnezija u čovjekovom tijelu dolazi do povecane slabosti, grcenja mišica, bolnih menstruacija, migrena, pokvareneih zubi, depresije…itd.

Najbolji način za uzimanje magnezija je putem špricanja na kožu, idealno više puta kroz dan, ali većini će biti najlakše 10 šprica ujutro i 10 šprica navečer. Ako vas bole koljena, ramena ili leđa možete špricati direktno na ta mjesta.

Predavanje je besplatno! Svi polaznici predavanja mogu ostvariti poseban popust na BE NATUR magnezij!

Više pročitajte na: http://www.benatur.net/

 
  Sokovi vijesti