Zašto odabrati VerVita sokovnik?

 
Objavljeno: 21. 11. 2016 - 1:27

1. Probudite i razigrajte svih pet čula!

Rukama dodirujemo svaki komad voća i povrća dok ga pažljivo pripremamo za izradu soka. Osluškujemo hrskavi zvuk mrkve i cikle kako pucaju po šavovima i rastvaraju svoj spremnik soka i životne energije za nas. Oči utonu u izražajnu boju koja puni čašu, i radoznalo upoznajemo tu paletu svih mogućih prirodnih boja. Miris tek iscijeđenog soka je opojan, prije kušanja se na tren prepustimo najfinijim prirodnim mirisima kruške, jabuke, jagode, mrkve, cikle... Okus gustog soka u ustima garantira potpuno zadovoljstvo.

2. Hladnim tiještenjem osigurana je vrhunska kvaliteta soka!

Hladnim tiještenjem namirnica očuvaju se svi hranjivi sastojci. Enzimi i vitamini ne uništavaju se pregrijavanjem, ne dolazi do raspršivanja u sitne kapljice što bitno usporava oksidaciju. Pripremljeni sok VerVita odlikuje dobra homogenost pa kad sok stoji neko vrijeme u čaši, voda i "gusti" dio pulpe se ne razdvajaju. Sok iz VerVita sokovnika može stajati u hladnjaku i dva dana bez da značajno izgubi na kvaliteti, boji i okusu. Kvaliteta soka iz VerVita sokovnika ovisi samo o izboru kvalitetnih namirnica, a VerVita sokovnik će istisnuti sve što je u njima.

3. Suha pulpa štedi novac!

Količina istisnutog soka je za 10-50 % veća (ovisno o namirnici) nego kod standardnog sokovnika, pulpa izlazi potpuno suha. Za istu količinu soka potrebna je manja količina namirnica. Teoretski gledano, uz istu količinu soka svaki dan, obitelj u dvije dotri godine može u potpunosti isplatiti VerVita sokovnik samo uštedom na namirnicama u odnosu na standardni sokovnik.

4. Kornjača i zec!

VerVita sokovnik s motorom od samo 240 W i smirenih 60 okretaja u minuti sok će napraviti brže od standardnog sokovnika s motorom od 700 W i više od 10.000 okretaja u minuti. Kako? Slika govori više od riječi, zato pogledajte na youtube...

5. Tiho, tiho, najtiše!

Standardni sokovnik služi i kao budilica za ukućane, ponekad i susjede. Svi ukućani mogu čuti da se priprema sok u nečem što zvuči kao jeftini usisivač. Nije više potrebno razmišljati koga će sokovnik probuditi, tko će lupati po zidovima, tko neće moći slušati muziku ili pričati na telefon kraj sprave koja se vrti na 10 000 okretaja u minuti. VerVita sokovnik vrti se tek sa 70 okretaja u minuti i ima zvuk kao da se okreće rukom, sve što se čuje jest zvuk pucketanja sočnih plodova  voća i povrća. Osoba koja priprema sok na VerVita sokovniku često ima slobodnu jednu ruku i nesmetano može telefonirati, razgovarati s ukućanima, pričati djeci što sve stavlja u sokovnik (a djeca mogu i gledati kroz prozirnu posudu kako se nešto vrti i kako teče sok)...

6. Brzo i čisto čišćenje!

Jedini sokovnik koji se nakon cijeđenja soka može isprati s litrom vode još dok se vrti, nakon čega je spreman za brzo, jednostavno i čisto rastavljanje i pranje pod toplom vodom. Količina zaostale pulpe koju treba isprati je tek za dvije male žličice, što će ostaviti prostor oko vašeg sudopera savršeno čistim. Potrebno je samo minut, najviše dva, za kompletno čišćenje!

7. Stand-by cijeli dan!

Jedini sokovnik koji se može nakon zadnje čaše soka u sekundi isprati s vodom, i tako ispran ostaviti par sati sve do slijedeće pripreme soka. Sok izjutra, sok prije ručka, sok uvečer, sok od voća, sok od povrća, sok za najmlađe, sok za odrasle, sok za goste, uvijek svježe pripremljen sok bez čuvanja u frižideru... pet puta na dan ako treba... deset ili više čaša soka ako treba... a samo jedno rastavljanje i pranje navečer.

8. Komercijalna kvaliteta!

Vijak je napravljen od posebno tvrdog materijala, a cijeli sokovnik je dizajniran tako da izdrži dugogodišnji svakodnevni rad. Proizvodi se u Koreji, u tvornici koja se 35 godina bavi proizvodnjom sokovnika, i patentirala je ovu tehnologiju jednostavnog načina cijeđenja soka po principu hladnog prešanja. U zemljama EU ovaj sokovnik brzo postaje standard u juice barovima i restoranima radi jednostavnog rukovanja i čišćenja, te kvalitete soka koji daje.

9. Sok od zelenog!

Što se dešava kad u standardni sokovnik ubacite vrhove kopriva, ili danima uzgajane zelene vlati proklijale pšenice ili ječma, s visokom koncentracijom hranjivih tvari? Tražite li žličicom tih par kapi soka, a njih nema i nema? Ne više! VerVita sokovnik će od tih najfinijih zelenih trava iscijediti svu moguću količinu soka, a u čaši tog zelenog soka vaše tijelo će pronaći mnogo tog što mu nedostaje. Domaći špinat, kelj, lišće cikle i sve lisnato zeleno VerVita sokovnik s lakoćom preradi u pitak i zdrav zeleni sok.

10. Sojino mlijeko!

Namočite soju preko noći, i ujutro iscijedite u čašu svježeg sojinog mlijeka... bez kuhanja... dodajte po želji uz soju u sokovnik malo paprike, mrkve, oraha, ili bilo kojeg povrća i voća, za okus i boju, i svaki dan u godini možete piti sojino mlijeko drugačijeg okusa.

11. Ukras Vaše kuhinje!

Elegantan uspravan oblik zauzima malo mjesta u Vašoj kuhinji. Tešku i stabilnu bazu s motorom nije potrebno premještati, ni čistiti, a ni isključivati iz struje. Ostaje suha i čista i nakon mnogo litara soka, kompletan nastavak za cijeđenje se u jednom potezu i bez kapanja soka i mrvica pulpe odvoji od baze s motorom kako bi se isprao pod toplom vodom.

12. Koreja ili Kina?

VerVita PRO (Kuvings) sokovnici proizvode se u Koreji.  Nedavno se je na tržištu pojavila kineska kopija sokovnika, i radi toga navest ćemo par tehničkih podataka i činjenica o ta dva naizgled slična uređaja po karakteristikama:

SITO

Sito sokovnika je iznimno opterećeno velikim pritiscima, i materijal mora biti vrlo čvrst, ali i trajan - izrađena su od ULTEM materijala, koji je jedini sposoban izdržati velika dinamička opterećenja kod cijeđenja mrkve, cikle...

MOTOR

Motor VerVita korejskog sokovnika teži više od 4kg, a kompletan sokovnik s priborom više od 7kg.  Kineska kopija sokovnika teži s priborom 3.82kg.  Ako se uzme u obzir da je težina plastike i pribora ista za oba sokovnika, motor kineskog sokovnika mogao bi težiti ne više od 1kg.

Evo tehničkih detalja:

Motor VerVita sokovnika je asinhroni, bez četkica koje se troše, velik, težak, otporan na pregrijavanje, iznimno pouzdan.  Kvarova motora nije bilo niti jedan, niti nakon 2 godine na tržištu i mnogobrojnih sokovnika koji su u funkciji svakodnevno, a neki i u profesionalnoj upotrebi rade po 15 litara soka dnevno!  Očekivano vrijeme trajanja takvog motora je najmanje 10 godina uz svakodnevno korištenje, što znači da uz pravilno održavanje i zamjenu potrošnih dijelova, sokovnik može othraniti i cijeli jedan naraštaj u obitelji!  Kod izlaganja na sajmovima, sokovnik ponekad nismo gasili satima... nas troje se je znojilo oko jednog sokovnika da sve voće i povrće očistimo, proguramo vreću namirnica kroz sokovnik, rastočimo 500+ čaša soka u danu i da odgovorimo na sva pitanja... sokovnik se je za to vrijeme ugrijao, ali se nije pregrijao niti stao!!! (a nismo ni mi, a bilo nas je troje...)

Garancija na motor je 10 godina, ali smo sigurni da će motor trajati i daleko više od tog, te ćemo vjerojatno i nakon isteka tog roka zamijeniti motor bez naknade ako to ikome bude potrebno. Motor kineskog sokovnika je kolektorski, sa četkicama, malen, lagan i vjerojatno potpuno neprikladan za kontinuirani rad radi pregrijavanja...  Trajnost takve motorizacije je višestruko manja, i svaki inžinjer elektrotehnike može reći da će takav motor trajati višestruko manje u odnosu na tip motora koji se nalazi u VerVita sokovniku, čak i u slučaju da je sama kvaliteta izrade dobra. Sa sigurnošću vam možemo reći slijedeće: Kupac našeg korejskog VerVita sokovnika nikad neće ni pomisliti da kupi kinesku kopiju!

 
  Zanimljivosti