VegeFest Varaždin 28.05.2017.!

 

U nedjelju 28.05.2017. u centru Varaždina (Kapucinski trg) od 09:00 - 20:00h održati će se festival veganskih proizvoda i održivog življenja pod nazivom "VegeFest Varaždin 2017“.


Festival promovira veganstvo, kao način života koji teži isključiti sve oblike okrutnosti i iskorištavanja životinja.
Posjetitelje očekuje više od 50 izlagača s veganskim proizvodima, besplatne radionice za djecu i odrasle, degustacije slanih jela i slastica, restorani s veganskom ponudom, zanimljiva tribina o farmskim životinjama i akustični koncert za zatvaranje festivala.

 

VerVita sudjeluje u suradnji s Doroteom Solomun - pridružite se radionici pravilne prehrane za djecu i sportaše s početkom u 10:30h

Na štandu zatražite vaučer s popustima na VerVita uređaje!

 

DOROTEA SOLOMUN

Dorotea Solomun je  mag. ekonomije i učiteljica kuhanja, voditeljica projekata u Centru za sport i edukaciju "SoloPro ". Od 2004. godine usavršava znanja na području prirodne prehrane. Promiče cjelovite i lokalne namirnice te uravnoteženu zdravu prehranu prilagođenu suvremenom načinu života u skladu s godišnjim dobima. Osobit interes posvetila je radu s djecom i mladima u čemu najviše uživa.

"Ono što  djeca jedu u najmlađim godinama, pamtit će cijeli život i postat će dio njihovih životnih navika. Nije dovoljno samo govoriti, već je na nama, roditeljima, učiteljima , članovima  društvene zajednice da to pokažemo dobrim primjerom ."

Osmislila je i od 2013. godine u Udruzi Medenjak provodi sa školarcima grada Varaždina projekte  "Biram zdravo" i "Zdravlje za stolom",  uz potporu Grada Varaždina i Varaždinske županije. Projektima je cilj prevencija pretilosti i pozitivne promjene u prehrambenim navikama kod djece osnovnoškolaca.

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije osmislila je i provodi projekt "Kako sačuvati mozak" a sa Društvom za zaštitu od dijabetesa provodi radionice kuhanja "Zdraviji način prehrane".  Suorganizatorica  je prvog Food Revolution dana u Varaždinu. Svojim radom nastoji promicati sinergiju ideja vrijednih širenja, umjetnosti i zdravijeg načina življenja.

 

PROGRAM:

9:00h Akcija
UVOĐENJE VEGANSKIH OBROKA U JAVNE INSTITUCIJE

9:30h Radionica
VEGANSKA KUHINJA

  • Rolice s blitvom, Curry slanutak i torta s jagodama.
  • Green chef Marijana Belošević

10:30h Radionica i predavanje
PRAVILNA PREHRANA ZA DJECU SPORTAŠE

  • Veganski proteinski namaz za sendvič sa klicama i izotonički napitak od voća i povrća.
  • Dorotea Solomun i Karmen Kokot/ SoloPro - Centar za sport i edukaciju

11:30h Radionica
YOGA ZA DJECU

  • Udruga Šareni slon Varaždin

11:30h Degustacija
MJERENJA TANITA VAGOM I ORIFLAME NATURAL BALANCE JUHE

  • Mjerenje razine mišića, masti, vode, viscelarnih masti, težine kostiju i tijela, BMI itd. Degustacija juha od šparoga i rajčica.
  • Mateja Petrin i Lidija Kipke

15:30h Radionica i predavanje
IZRADA PRIRODNIH SREDSTAVA ZA ČIŠĆENJE

  • Gracia Petek / Kiwi j.d.o.o.

17:00h Tribina
NE-LJUDSKE ŽIVOTINJE

  • gosti: Robert Međugorac, Željka Bišćan

 

NAKON TRIBINE:

Predstavljanje knjige "Teologija životinja" (Edukacijski centar Nova Arka)

Sva događanja su BESPLATNA.

 
  Sokovi vijesti